top of page

7,8 & 9/12/2018: Skatehouse 2.1

Op 7, 8 & 9 december vieren we het tweejarig bestaan van Skatehouse, waarbij we net één jaar geopend zijn op onze nieuwe locatie op het Douaneplein, vlak naast het prachtige Mechelen DIY skatepark. Centraal tijdens dit weekend staat het Game Of Skate toernooi dat we voor verschillende leeftijdsgroepen organiseren in de mini ramp, maar we pakken ook uit met enkele nieuwe shopfeatures, nieuwe merchandise, meer entertainment en een uitbreiding van ons culinair aanbod!

WAAR KAN IK ME AAN VERWACHTEN?

  • Nieuwe ontspanningsmogelijkheden in de chill out zone boven.

  • Een uitbreiding van de menukaart met gratis proevertjes voor de leden, dus meebrengen die lidkaart!

  • Nieuwe collecties van Vans, Skatehouse en meer!

  • Speciale memberdeals!

  • Lancering van de 2019 memberships met super sweet gift pack! Wordt dan reeds lid, geniet onmiddellijk van de freebies, deals en skate gratis in de maand december…

MINI RAMP TOURNAMENT: De timing

Omdat de examenperiode tegen dan van start is gegaan, starten we op vrijdagavond met de +16 jarigen. We hebben ook een aparte klasse voor de allerkleinsten, met de focus op plezier en bijleren eerder dan op prestaties. Zondagnamiddag reserveren we de ramp voor de oude rakkers. Een gedetailleerde timing vind je hieronder, inschrijven doe je in de shop. Wil je zeker zijn dat je deel kan nemen, kom dan op tijd…

- Vrijdag 7/12, 16 - 22u: +16 jaar - Zaterdag 8/12, 13 - 15u: 6 – 11 jaar - Zaterdag 8/12, 15 - 20u: 12 - 15 jaar - Zondag 9/12, 13 - 18u: +30 jaar

MINI RAMP TOURNAMENT: Praktisch

Hoe schijf ik me in? Kom een half uurtje voor het aanvangsuur naar de shop en schrijf je ter plaatse in.

Wie mag er deelnemen? Dit toernooi is open voor iedereen. Jongens, meisjes, gesponsord of niet gesponsord, member of geen member.

Wat kost het om deel te nemen? Voor het symbolische bedrag van € 1,- ben je ingeschreven. In elke klasse gaat het inschrijvingsgeld naar de winnaar, of het dubbele van het bedrag in een Skatehouse cadeaubon!

Hoe gaat het in zijn werk?

1. Door middel van loting wordt er bepaald wie er in de eerste ronde tegen elkaar uit komt, een spelletje blad/steen/schaar beslist wie er mag opgaan.

2. Degene die mag opgaan doet een truuk naar keuze. Lukt dit, dan moet de skater die volgt dezelfde truuk doen. Lukt dit niet dan is het aan de andere skater om op te gaan.

3. Slaagt de skater die volgt erin om de truuk te landen, dan gaat de skater die opgaat over tot de volgende truuk. Lukt het niet, dan pakt de skater die volgt een letter van het woord SKATE. Alleen de skater die volgt pakt een letter bij elke gefaalde truuk. Heeft hij vijf tricks gefaild, dan heeft hij het woord SKATE en is hij uitgeschakeld. De winnaar gaat door naar de volgende ronde.

De kleine lettertjes

Dit toernooi is een contest, maar de bedoeling van een Game Of Skate is vooral om je te amuseren en bij te leren van elkaar. Daarom krijgt de skater die volgt in de klassen 6-11 jaar, 11-15 jaar en +30 jaar drie pogingen om de trick te landen. Bij de leeftijdklasse +16 jaar gaan we uit van één poging en twee pogingen bij de laatste trick/letter, tenzij de timing het toelaat om met drie pogingen te werken.

Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de lage kant van de mini en de extension. Vind je het comfortabeler om iets op het hogere gedeelte te doen, dan mag dat, maar de andere skater mag dezelfde trick op het lagere gedeelte uitvoeren.

Een trick hoeft niet mooi uitgevoerd te worden om geslaagd te zijn, maar hij moet wel technisch juist worden uitgevoerd en je moet bij het wegrijden blijven staan. De jury bepaald of een trick al dan niet correct werd uitgevoerd. In geval van twijfel kan gevraagd worden om de trick opnieuw te doen.

Er zijn geen restricties op het soort van tricks. Old school, boneless, no complies, lip tricks, airs, early grabs,… als je ze kan, haal ze uit de kast en breng ze mee!

Wat valt er te winnen? Er zijn coole prijzen voorzien voor de top drie in elke klasse, aangeboden door onze sponsors Vans en Santa Cruz. De winnaar van elke klasse neemt ook het prijzengeld mee naar huis.

CU on the 7th, 8th and/or 9th for some good times and hard skating!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page